Uitleg over Bluetooth

Standaard is Bluetooth ingeschakeld.

De mogelijke instellingen zijn, Random PIN en Fixed PIN.

Bluetooth

Random PIN genereert iedere keer wanneer via bluetooth een verbinding met een smartphone/tablet/laptop/pc verbinding gemaakt wordt een willekeurige cijferreeks. Deze cijferreeks verschijnt op het scherm van de node en dient op de smartphone/tablet/laptop/pc te worden ingevoerd. Fixed PIN geeft de mogelijkheid een door uzelf ingevoerde cijferreeks te gebruiken, standaard is deze ingesteld op 123456. Het is hierbij raadzaam de standaard cijferreeks te wijzigen!


De standaard pairing mode wordt bepaald of er een scherm aanwezig is gedurende de eerste bootup proces. Wanneer een scherm aanwezig is, wordt standaard de eerste keer een willekeurige (random) PIN getoond tijdens het pairen. Wanneer een scherm ontbreekt, is de standaard PIN 123456.


Maakt u gebruik van een node gebaseerd op ESP32 weet dan dat Bluetooth uitgeschakeld wordt wanneer u WiFi instelt. Wanneer WiFi niet langer binnen het bereik valt, kunt u de node direct verbinden middels een USB kabel. Het is bij ESP32 bordjes niet mogelijk om zowel WiFi als Bluetooth gelijktijdig te gebruiken.