Netwerk & Server Stats

Netwerk & Server Stats

Iedere 5 minuten worden diverse MQTT Brokers gecontroleerd of deze bereikbaar zijn. Op deze manier kan je snel en eenvoudig controleren of er echt een storing gaande is of er misschien iets mis is met je verbinding etc. Onderstaand overzicht toont tevens de locaties en wat voor verbinding er gebruikt wordt zodat je direct kunt kijken wat in jouw geval het beste zou kunnen werken.

De MQTT Brokers bieden natuurlijk vooral de mogelijkheid om verbindingen over langere afstanden te maken voor zolang het Mesh-netwerk nog niet overal dekking bied. Daarnaast bied het tal van andere mogelijkheden, zo kan je jouw positie op diverse maps laten tonen, kan je aan iedereen laten zien via onze gebruikers-lijst dat ook jij actief bent en kan je jouw berichten die je op het LongFast kanaal plaatst aan het grote publiek tonen.

Op dit moment zijn de door onszelf ingerichtte MQTT Servers (nog) niet beschikbaar voor het publiek maar voordat de zomervakantie begint zullen ook deze servers (die verbonden zijn met de PA8F-broker) beschikbaar worden gesteld zodat je op je vakantiebestemming met iedereen via Meshtastic (MQTT) en een zo laag mogelijke latency contact kunt blijven houden (mqtt.meshnet.nl zal dan aan de hand van je locatie automatisch de juiste server selecteren)

# Locatie Gekoppeld met Status Health
mqtt.pa8f.nl FttH ISP (NL) Meshtastic public Online
mqtt.meshnet.nl Geo Location eu-eham / us-kphx public Online
eu-eham.mqtt.meshnet.nl Oracle, Amsterdam (NL) PA8F, Meshtastic private Online
us-kphx.mqtt.meshnet.nl IO Flood, Phoenix/AZ (US) PA8F, Meshtastic private Online
mqtt.meshtastic.org New York (USA) None public Online

Ook de overige servers en services monitoren wij, hieronder tonen we de status van deze servers en services.

# Gebruik Locatie Health
www.meshnet.nl Website Roubaix, France (RBX7) Online
- Services Oracle, Amsterdam (NL) Online
{obfuscated} Telegram Api Primary Nuremberg, Germany Online
{obfuscated} Telegram Api FailOver Roubaix, France (RBX3) Online
map.meshnet.nl Map Oracle, Amsterdam (NL) Online
ms.meshnet.nl Meshstellar Oracle, Amsterdam (NL) Online
Telegram Api

Wij hebben geen directe toegang tot het Telegram kanaal, om toch de data uit de groep te verkrijgen wordt gebruik gemaakt van een derde partij, deze bied een API server welke functioneert met MadelineProto en Amp. De Primary Telegram API server is een externe service van een derde partij, helaas is deze lang niet altijd even stabiel... dit is dan dus ook de reden waarom wij op 15 mei besloten hebben ook zelf een dergelijke service als FailOver te draaien. De status van de Primary server kan dus gewoon up zijn terwijl de back-end bij deze service misschien toch offline is. De betreffende service status is dus niet altijd even betrouwbaar.

ms.meshnet.nl

Meshstellar (ms.meshnet.nl) draait op dit moment als test op één van onze Dedicated Servers